Mondhygiene en poetsinstructies

 

Alles valt of staat bij een goede mondhygiëne. Bij een matig tot slechte mondhygiëne raakt het tandvlees ontstoken. In een aantal gevallen zal dit proces zich voort zetten richting het kaakbot welke de wortels van de tanden en kiezen omvat. Het bot zal door het lichaam worden afgebroken, waardoor de tanden en kiezen los komen te staan. Deze ontsteking is vaak chronisch van aard en woekert onopgemerkt voort.

 

Een slechte mondhygiëne zal ook de levensduur van vullingen, facings en kronen sterk negatief beïnvloeden. Het is daarom van groot belang de mondhygiëne op peil te krijgen en te houden.

 

Na het reinigen van het gebit zullen we u zo nodig een poetsinstructie geven. Hierin zullen poetstechnieken en het gebruik van tandenstokers en tanddraad (flos) worden besproken. Zijn de problemen erg groot dan maken we voor u een afspraak bij de tandarts.

 

Behandelingen

Restauratieve tandheelkunde.

 

Tandweefsel kan verloren gaan door verschillende processen. Naast cariës (gaatje) is slijtage van de tanden een veel voorkomende oorzaak. Bij restauratieve behandelingen wordt gestreefd naar een volledig functieherstel door het vervangen van verloren gegaan tandweefsel. Hierbij worden kleine gaatjes en inefficiënte vullingen gerepareerd met composiet (wit vulmateriaal). Voor herstel van grote defecten en vullingen kunnen er kronen, inlays en bruggen worden gemaakt.

 

Angstbehandeling

 

Angst wordt vooral veroorzaakt door negatieve ervaringen, het gevoel van onmacht en te weinig communicatie.

 

Wij begrijpen dat een tandartsbezoek voor weinigen een prettige ervaring zal zijn. Wij zullen u daarom zoveel mogelijk van te voren vertellen wat wij gaan doen en proberen u zoveel mogelijk gerust te stellen.

 

Mochten bepaalde ingrepen te gevoelig zijn, dan kunnen we u plaatselijk verdoven. Ook is het mogelijk door middel van een zalf of spray een voorverdoving te geven (om de verdoving te verdoven).

© 2014 Tandartspraktijk B-Dent . Amerikalei 106 . Tel: 03 294 00 50 . Email: info@b-dent.be

B-Dent
Tandartspraktijk B-Dent.
behandelingen.
Cosmetische tandheelkunde.
Belangrijk.
Implantaten.
Implantaten en toepassing.
Orthodontie.
Bleaching.
Homebleaching.
Contact.

Tandartspraktijk B-Dent

Amerikalei 106

2000 Antwerpen

Tel: 03 294 00 50

 

Openingstijden:

Wij zijn geopend

maandag t/m vrijdag

van 9.00 tot 17.00 uur